Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Aerodinamikai mestermű az új magyar Mercedes

Aerodinamikai mestermű az új magyar Mercedes

A Kecskeméten készülő új Mercedes–Benz CLA légellenállási együtthatója (0,23) világrekordot jelent a szériagyártású autók között.

Már számtalan fotón látható volt a Mercedes–Benz Kecskeméten készülő kompakt szedánja, a CLA, Detroitban végre minden hivatalos adatot nyilvánosságra hoztak róla. A gyártó a kupés kialakítás miatt kategóriateremtőként emlegeti a kompakt szedánt, amelynek padlólemezét az A és B osztály alatt található MFA platform adja. A CLA 4630 milliméter hosszú, a C osztályon 38 milliméterrel nyújtózik túl. Tengelytávolsága 2700 milliméter, ez 61 milliméter kevesebb annál, mint amit a C osztály kínál. A stílusos CLA 1438 milliméter magas, szélességét tükrökkel együtt adták meg, ez 2032 milliméter. Az autó fejlesztésénél kiemelt szerepet kapott az aerodinamika, ennek is köszönhető a 0,23 értékű légellenállási együttható (BlueEfficiency változat: 0,22), amely világrekordot jelent a szériagyártású autók között.

Amerikában egyetlen, kétliteres turbós benzinmotorral lesz kapható a CLA, Európában az összes, az A és B osztályból ismert motort megkapja. A csúcsmodell a CLA 45 AMG lesz, amelybe a kétliteres turbómotor 350 lóerős változata kerül 450 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Hatalmas panorámatetővel, fáradtságérzékelővel és radaros ütközésmegelőző rendszerrel is rendelhető a CLA, amely Detroitban még nem, csak a kedden kezdődő berlini Mercedes–Benz Fashion Weeken lesz először látható élőben. Az európai változat motorkínálatáról is holnap várható bővebb információ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél