Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 21. 14:02, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Arra kérik a lakosságot, ne telefonáljon - VIDEÓ

Arra kérik a lakosságot, ne telefonáljon - VIDEÓ

Az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint lezuhant az Oberon mesterséges hold hétfőn a Középső Peremvidéken.

Súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, nincs áram, víz és internet, illetve elegendő midiklorián sem – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A próbariasztás szerint az ismeretlen okból lezuhant műhold miatt a helybéli lakosok tömegesen megindultak a sértetlenül maradt Coruscantba, ahol már az összes kórház megtelt. Mint írták, Magyarországon nincs szükség óvintézkedésekre, ugyanakkor önkéntes véradásra hívják fel a 18 és 60 év közötti lakosokat. Jelentkezni lehet egész nap az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben; a véradóknak a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat és eredeti TAJ kártyájukat kell magukkal vinniük – tették hozzá.

A katasztrófavédelem arra kéri a lakosokat, hogy ne telefonáljanak, információkat a www.katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon találhatnak. „Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS-küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét” – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket