Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 18. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Lakásépítésre és új lakás vásárlására egyaránt felhasználható a szocpol névén közismert, vissza nem térítendő állami támogatás.

Az FHB-nál a támogatással együtt intézhető az összes szükséges és kapcsolódó banki, ingatlanos és biztosítási szolgáltatás is.

Az FHB hagyományosan meghatározó szereplője a lakáspiacnak. A szocpol igénylésével együtt intézhető 5 napon belül a szükséges energiatanúsítvány, egyetlen nap alatt az értékbecslés és a lakáshitel.


A lakásépítési támogatás nagysága függ (a 256/2011. (XII.6.) Kormányrendelet alapján):

1. Az eltartott gyermekek számától

A meglévő és a vállalt gyermek számába nem lehet beszámítani a korábban már vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásban részesült gyermekek számát. Gyermekenként 400 ezer Ft támogatás igényelhető a később született gyermek után is, függetlenül a megvásárolt vagy felépített lakás hasznos alapterületétől.

2. A lakás energetikai besorolásától

A támogatás igényléséhez tanúsítvánnyal kell igazolni, hogy a vásárolni vagy építeni tervezett lakás energetikai minősítése milyen energiaosztályba tartozik. „B” fokozatnál gyengébb minősítésre támogatás nem adható!

3. A lakás hasznos alapterületétől

Hasznos alapterület az ingatlan belső falsíkokkal határolt alapterülete, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m. A gyermekek számától függően minimum 60, maximum 160 m2 nagyságú lakás támogatható.

4. A lakás értékétől

Szintén a lakás nettó alapterületével számolandó az (áfa és a telekár nélkül)i bekerülési költség vagy a vételár, amely nem haladhatja meg a 300 000 Ft/m2-t, alacsony energiafogyasztású lakásnál a 350 000 Ft/m2-t.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket