Városlista
2024. szeptember 24, kedd - Gellért

Hírek

2012. Szeptember 19. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai Gordon szerinta jelenlegi vezetők intézkedéseikkel az ország jövőjét élik fel. A volt szocialista miniszterelnök erről Debrecenben a Napló TOP 100 Klub vendégeként beszélt, az elhangzottakról a Hajdú-bihari Napló szerdai száma közölt összeállítást.

Az Orbán-kormány nem a mi stabilizáló, józan gazdaságpolitikánkat folytatta, hanem fejest ugrott a mélybe. Két ellentétes választói csoportnak akart egyszerre megfelelni: az aktív, adófizető polgárokénak és a segélyből élőkének - idézi a lap Bajnai Gordont.
A volt kormányfő szerint - számolt be az újság - a mostani kabinet egyszerre próbált adócsökkentést végrehajtani és a megszorításokat elkerülni, ennek eredményeként pedig 500 milliárd forintos lyukat ütött a költségvetésben.
"Ráadásul a kiadási oldal is elszállt, s erre válasz az unortodox gazdaságpolitika, melynek lényege az időnyerés, félévente elhalogatni a szükséges lépések megtételét" - idézi a Hajdú-bihari Napló Bajnai Gordont, aki az IMF-hitelről úgy véli, az nem megoldás, hanem haladék, és nem elsősorban az ország gazdasági stabilitása miatt van rá azonnal szükség, hanem a vállalkozók és a magánszemélyek hitelkamatainak csökkenése érdekében.

Címkék: lapszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 24. 07:59, kedd | Belföld

KSH: júliusban a bruttó átlagkereset 636 700 forint volt, 13,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit

A kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 438 400 forint volt.

2024. Szeptember 24. 07:58, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország ellenzi a kínai elektromos autókra kivetendő EU-s büntetővámokat

Magyarország ellenzi a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámokat és támogatja az ukrajnai háború mielőbbi rendezését célzó kínai-brazil béketervet

2024. Szeptember 24. 07:57, kedd | Belföld

Európai Bizottság: Magyarország is kaphat az árvíz sújtotta országoknak szánt uniós támogatásból

Magyarország is kaphat az Európai Unió által az árvizek sújtotta tagállamok számára felajánlott segítségből - jelentette ki az Európai Bizottság egyik szóvivője hétfőn.

2024. Szeptember 24. 07:50, kedd | Belföld

Árvíz - Vízügy: az árvíz kedden elhagyja az országot

Hétfőn Bajánál tetőzik a Duna, de az árvízi helyzet harmadfokú készültség mellett ugyan komoly, de sehol nem kritikus - közölte Siklós Gabriella.