Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. November 25. 08:16, péntek | Belföld
Forrás: STOP/MTI

Új őrület: telefonkagyló az okos mobilhoz

Új őrület: telefonkagyló az okos mobilhoz

Nagy lendülettel hódít és már-már kultikussá válik okostelefonokhoz csatlakoztatható nyeles, a klasszikus bakelit modelleket idéző telefonkagyló Amerikában - közölte szerdai gazdasági mellékletében a USA Today.

A lap szerint a bizarrnak tűnő tartozék nemcsak a vonalas készüléküket végleg feladók népes táborának nosztalgiája miatt népszerű, hanem amiatt is, hogy a mobiltelefon elektromágneses hullámai így sem gyakorolnak közvetlen hatást az agyra. Nem mellékes az sem, hogy a retró távbeszélő-kagylók ergonomikusabbak a tenyérnyi táblagépeknél, s telefonálók beszélgetés közben a segítségükkel is az érintőképernyőt is tudják használni.

A zömmel spirálzsinóros kagylók 3,5 milliméteres jackdugóval csatlakoztathatók gyakorlatilag az összes vezető okostelefon-típushoz.

A hongkongi Native Union heti 30-40 ezer darabot szállít Amerikába a saját 30 dolláros, Moshi Moshi Pop nevű készülékéből. A Las Vegas-i Yubz negyvenért adja a 2007 óta gyártott kagylóját, amelyből 2011-ben 60 százalékkal többet adott el, mint tavaly. A dél-koreai iCooy szintén 40-ért egyszerűbb telefondokkolót is a saját termékéhez. Az igazán fineszes dokkolók azonban maguk is a múlt századi asztali telefonkészülékekre hajaznak.

A divat akkor futott fel erősen, amikor egy fotósnak sikerült lencsevégre kapnia, amint Lenny Kravitz valahol a mobiljára kapcsolt Moshi Moshi - japánul így mondják azt, hogy halló - telefonkagylón keresztül diskurált. A tendencia folytatódik annak ellenére is, hogy a hóbortnak hódoló felhasználóknak egy helyett két eszközt kell magukkal hordozniuk.

A távol-keleti gyártó egyébként azóta sem fizetett jogdíjat Kravitznek.

Címkék: okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket