Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 22. 07:46, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megkapja a Malév a tulajdonosi kölcsönt

Megkapja a Malév a tulajdonosi kölcsönt

Tulajdonosi kölcsönt kap a Malév.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyása alapján a Malév rövidtávú finanszírozási igényének biztosítása érdekében 4,2 milliárd forintos tulajdonosi kölcsön folyósítására írt alá szerződést a társasággal.

A kölcsönt a társaságnak egy összegben kell törleszteni a futamidő végén.A Malév Zrt. mai, megismételt közgyűlésén az MNV Zrt. képviselője a tőkehelyzet rendezéséről szóló napirend megtárgyalását megelőzően a közgyűlés felfüggesztését kezdeményezte. A Malév Zrt. tőkehelyzetének rendezéséről a folytatólagos közgyűlésen, december 21-én születhet döntés. A Magyar Hírlap a napokban arról írt, hogy az orosz magántulajdonos „ámokfutása” a csőd szélére sodorta a Malévet. A légitársaság tavaly februári visszaállamosítása óta a magyar állam tartja életben „pénzinfúzióival” az utóbbi három hónapban egyébként javuló eredményeket felmutató céget.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket