Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 22. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Néhány óra csak, és kezdődik a budapesti Tom Jones-áhítat.

Most aztán lehetne legekkel dobálózni, érdemesebb viszont a legutolsó album, a Praise & Blame (2010) anyagába belehallgatni. A walesi bányászból lett diszkókirály elegáns húzással írja tovább a saját mítoszát.

Majdnem ötven év showbiz után pontosan így kell ezt. Alázattal, bátran, csendesen. A mostani turnénak is nevet adó lemez ugyanis nem a kilencvenes évek kínos utánérzése, nincs erőlködés, Sex Bomb-szerű próbálkozás, ha már egyszer annyira bejött az „öregedő diszkóbálvány” recept.

A Praise & Blame visszatér a kezdetekhez, a blueshoz, a gospelhez, a soulhoz, a mélyebb tónusokhoz, felvállalva annak a kockázatát is, hogy mindez ma teljesen időszerűtlen.

Jones kiadójának elsőre nem tetszett az eredmény (újabb kereskedelmirádió-kompatibilis gigaslágerre számítottak nyilván), sőt majdnem leállították a lemezfelvételt, de az anyag végül csak siker lett, a kritikusok nem győzték egymást túllicitálva méltatni.

Tom Jones a teljes anyagot élőben rögzítette Angliában, olyanokkal, mint Ryan Adams, Ray LaMontagne, vagy a Kings of Leon.

Két éve teltháznyi közönséget érdekelt a sportarénában Budapesten, mire képes Tom Jones közel a hetvenhez. A mostani turnét főleg az angol napi- és hetilapok az egekig emelték, a Telegraph újságírójának például az a véleménye, hogy hatalmas élmény Tom Jones nemzeti kincsnek tartott tenorján spirituálékat és bluesokat hallgatni, jobb irányt nem is vehetett volna a karrierje.

Szóval Jones ma este jön, elbúgja a Praise & Blame anyagát élőben, holnap pedig a maradék ideggörcsöt is elsimítja a soul adu ász, Sade; el vagyunk kényeztetve, a november pedig mehet szmoggal, szürkeséggel együtt a fenébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket