Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak. A reálhozamok kifizetései kapcsán a leginkább előforduló hiba a nem létező, vagy hibás címek megadása, illetve a címzett nevének elírása - értesült a HVG.

A jelenlegi szabályok szerint a posta kézbesíthetetlennek minősíti az utalványt, ha a jogosult átvevőt nem tudják értesíteni, illetve azonosítani. Ezen utalványokat a hirdetményben meghatározott letéti idő, azaz 2011. szeptember 16-a előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak.

Mivel a reálhozam címzettjei a nyugdíjpénztárak ügyfelei, így az említett esetekben az összegek kiutalására csak a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet sor.

A HVG értesülései szerint a Magyar Posta azt javasolja a nyugdíjpénztáraknak, hogy fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldésének lehetőségét a helyes címadatok megléte esetén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket