Hírek
2016. December 21. 10:47, szerda |
Belföld
Forrás: mti
Javulhat a pékáruk minősége

Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek előírására is, ennek köszönhetően jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek.
A Földművelésügyi Minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája.
Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.
Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek - mutat rá a közlemény.
Az FM hangsúlyozza: a módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 08. 07:13, hétfő | Belföld
Hegyi Zsolt: a MÁV-csoport jobban teljesített az idei főszezonban, mint a tavalyiban
2025. Szeptember 08. 07:07, hétfő | Belföld
Orbán Viktor: nemzeti konzultáció indul
A Tisza párt állítólagos adóemelési tervéről tervez konzultálni a kormány.
2025. Szeptember 08. 07:07, hétfő | Belföld
Kövér László: mindaz, ami az elmúlt 35 évben történt, összességében történelmi siker
Mindaz, ami az elmúlt 35 évben történt, összességében véve egy történelmi siker, amelyben, bár nemcsak a Fidesz vett részt, de tagjai sok tekintetben úttörők voltak