Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

amikor felrobbant egy pirotechnikai eszköz a közelükben.

A baleset pontos körülményeinek kivizsgálására gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult vizsgálat - jelezte pénteken Eric Bouillard, az illetékes angers-i ügyész.

Az elhunyt testvérpár a hozzátartozóik társaságában mintegy ötven méterre tartózkodott a tűzijáték kilövési pontjától, amikor a tragédia történt.

Egy harmincéves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, további hatan, köztük az áldozatok szülei, könnyebb sérüléseket szenvedtek. Valamennyiüket kórházban ápolják.

Az ügyész szerint egyelőre "túl korai" lenne többet mondani arról, hogy mi történt pontosan. Csak annyit árult el, hogy "egy lövedék incidense" okozta a balestet.

A történtek ellenére a tűzijátékot nem szakították félbe, de a végén a tömeget szétoszlatták, és mintegy hetven tűzoltó sietett a helyszínre a Courrier de l'Ouest című regionális lap szerint.

Gilles Bourdouleix polgármester az AFP hírügynökségnek elmondta: évek óta ugyanazzal a tűzszerészeti szakemberrel dolgoznak a július 14-ei tűzijátékon, és ez az első alkalom, hogy ilyen tragédia történt a nemzeti ünnepen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét